hits

Bunkeren i Skogen

Mange steder i Norge finnes det bunkere som står forlatt. Mange av de er fra 2. verdenskrig. Mange er murt igjen mens en del fortsatt står åpne. Da er det bare å spasere inn. Er man så heldig å komme over en bunker som står åpen er det jo spennende å utforske den. Det første man må gjøre er jo å finne en å det er ikke alltid lett! I går dro jeg og Hans Magnus ut til en bunker han hadde kommet over etter å ha lest en artikkel om bunkeren i en lokalavis. Vi gikk et lite stykke gjennom skogen på en blå kyststi. Det hendte vi svingte litt ut av stien men vi fant til slutt inngangen. Det var en stjerneklar himmel vi forlot i det vi gikk under jorda og inn i fjellet. 

 Slik så inngangen til bunkeren ut

Jeg gledet meg det er alltid spennende før man skal gå inn i en bygning, gruve, forlatt hus eller en bunker. Ingen ser like ut, Adrenalinet pumper jeg er i godt humør, spent og har med fotokamera og fotostativ og lommelykter.

Var ved godt mot helt til traff på denne kameraten....Og den hadde mange flere kamerater

så etter å ha tatt et skritt inn i bunkeren så tok jeg et skritt tilbake. Jeg restarta meg selv etter at Hans Magnus sa de er mye mer redd for deg enn du er for dem. Akkurat der og da så trodde jeg ikke noe på han for jeg var livredd. Men jeg trosset edderkoppskrekk å tok mot til meg å gikk videre inn.. Det var mye vann til å begynne med. Men det ble tørt etter hvert. Dette er vannet jeg og Hans Magnus måtte forbi. Hans Magnus lagde en liten sti med planker som vi kunne gå på så vi holdt oss tørre.

Bunkeren var mye større enn jeg hadde trodd å var skikkelig kul på mange måter. Den skilte seg ut med de hvite veggene og det var mye spennende å se der inne. Har gjort et forsøk å søke opp informasjon om bunkeren på nettet uten noe særlig hell. Så det blir et mysterie hva den har blitt brukt til. Men at det er noe militært vil jeg tro siden det var telefoner der inne og andre maskiner, det har vært strøm der en gang i tiden for det hang lamper bortover fjellgangen i taket.rusten dør og det er vel luftavløp ved siden av?Det har vært en kraftig brann der inne også det så man tydelige spor etter, hvordan og når det oppsto kan man bare tenke seg til har ikke noe svar på det heller.En tavle som ligner en slags militærtavle, det er ikke så mye igjen av den kanskje har den dekket hele veggen en gang. 

Her har kanskje noen sittet å tatt imot beskjeder, eller telefoner, kanskje kodet hemmelige meldinger, det er ikke godt å si....Som dere sikkert ser kan det være ganske lurt å bruke en maske når man drar innom sånne steder, jeg bruker maske med pl3 filter til vanlig, denne gangen hadde jeg glemt den men det er et must å ha en maske i sekken det er viktig å tenke på helsa først og fremst. Man skal tross alt leve slik at man kan oppleve nye steder og dra på nye eventyr.

En gammel rusten tralle som sto igjen der inne, den har nok ikke blitt brukt på en stund...

Dere kan ikke se det men en svart gammel telefon var surret rundt det ene håndtaket på forsiden...


Dette må jo være et agregat eller noe lignende, jeg er faktisk ikke sikker kanskje noen vet hva dette er? Ser nesten ut som en ovn den til høyre....

Hans Magnus min turkamerat som tok meg med hit, Vi har vært på en del turer sammen nå....Meg i mitt rette element...En kul gammel telefon som henger på veggen rett på innsiden av bunkeren...Meg og Hans Magnus inni fjellgangen...

Dette var et spennende sted å utforske, er glad jeg fikk oppleve å dra dit, bunkeren overrasket meg veldig den var mye større enn jeg trodde å jeg kunne sikkert ha gått rundt der inn å tatt bilder veldig lenge. 

Tusen takk for exploringen Hans Magnus!

Da takker jeg for meg for denne gang, vet det har vært stille fra meg i det siste, men det kommer noen blogginnlegg på løpende bånd fremover...

Keep on exploring!


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar