hits

Det gamle huset ved det lille tjernet

Det har vært en spennende reise så langt å den er såvidt begynt. Jeg har fått sett så mye,opplevd helt utrolige steder både over og under bakken. Jeg kjenner jeg har noe på hjertet i dag som jeg har lyst til å si til dere. Hvis dere har en interesse eller hobby dere brenner inne med, ikke nøl du har ingenting å tape på å begynne med den. Jeg er så glad jeg startet med min hobby som er urban exploring! Jeg satt lenge på gjerdet så på videoer andre hadde postet og bilder som andre hadde tatt. Det gjør jeg selvfølgelig fortsatt noen ganger men forskjellen nå er at jeg drar ut selv å ser og opplever forlatte steder. Har søkt og funnet venner som jeg kan dele denne interessen med. Jeg føler meg meg på topp når jeg kan drive med det jeg liker best. Slik tror jeg det er for de fleste av oss. 

Så jeg oppfordrer alle til å begi seg ut på sin reise, dere vil bli overrasket over hva dere vil finne langs veien å hvor den vil ta dere.

Dette klippet synes jeg beskriver det ganske bra:Dette blogginnlegget skal handle om et lite hus jeg fant ikke så langt utenfor Oslo, det var en venn av meg som viste meg det.

Det var et falleferdig hus men det var fortsatt en del ting igjen i huset som kunne fortelle meg at det engang bodde noen i huset, at det engang var liv og latter i huset. Hvem som har bodd i det vil nok for meg alltid forbli et mysterium, men det er en del av spenningen og mystikken i det å noen ganger ikke vite hva som har skjedd, hvorfor huset ble forlatt, hvorfor ingen bor der i dag, hvem det var som bodde der, spiste, sov, gikk over gulvene. Jeg liker at noen steder bare er og blir mystiske det er noe vakkert ved det. Jeg håper dere liker bildene og at dere får oppleve følelsen jeg hadde da jeg gikk rundt i huset å utforsket det å tok bilder. 

Nå ser dette huset forlatt og kaldt ut. Det ser hjemsøkt  med alle de knuste vinduene. Var det en tragedie som skjedde i huset? Bare flyttet menneskene som bodde der? Engang var dette sikkert et varmt hjem med liv og latter med en familie kanskje eller et enslig menneske, det er ikke godt å si. Slik står huset i dag og forfaller litt mer for hver dag som går av vær og vind og tiden som går. Det er forlatt og ingen bor i det lenger. Jeg lurer på hva som skjedde...Fikk tatt dette vakre bildet i det som ser ut som stua, der sola skinner inn gjennom plankene som er spikret foran vinduene.

Hele verandaen i 2 etasje har falt ned så det sier noe om hvor langt forfallet har gått... Det er vel bare et tidsspørsmål før dette huset faller sammen...På kjøkkenet flasser malingen av fra veggene det er hull i gulvene flere steder og det står et par gamle komfyrer der inne...I stua henger det noen gamle gardinrester øverst i vinduet det står en gammel radio lent mot vinduet og på gulvet står en gammel plate/grammofonspiller. Og det står en gammel sofa der fortsatt. Mye tyder på at den eller de som bodde i huset likte å høre på musikk.Jeg likte dette rommet veldig godt, spesielt veggene, gulvet og hvordan sola skinte inn i rommet...Det gikk en liten trapp opp i 2 etasje, først trodde jeg kanskje det var et lite loft men det viste seg å være en etasje til...Det var to soverom dette er det ene... Det ligger fortsatt en dyne og noe sengetøy i senga og en pute har falt på gulvet. Det henger også en vask på veggen. Hvem sitt soverom dette var det får man vel aldri vite....Inni et rom i veggen i 2 etasje lå det en haug med bøker, mange sider har falt ut av bøkene, det lå også esker med bøker rundt om i huset så at det er noen som har likt å lese bøker i huset er vel ganske sannsynlig å anta.Bøker og sider som har falt ut ligger overalt i trappa og rundt på gulvet i huset...

Et par sko står på dørterskelen de er også forlatt det er noen som har gått rundt i de en gang mest sannsynlig den som bodde i huset...Her er inngangspartiet med en liten veranda som sikkert ble brukt en gang i tiden, gulvet er råtnet for lenge siden vegger er skeive, huset vil snart være borte som sine tidligere eiere. Dette virker kanskje ikke som det mest imponerende funnet, men egentlig er hvert sted jeg utforsker spennende, det er klart noen steder er bare wow! Jeg har helt klart noe favorittsteder av de stedene jeg utforsket så langt. Men hvert sted har sin sjarm, sin egen skjønnhet, hvert sted oppleves forskjellig. For meg er et forlatt sted et sted jeg finner ro, det jeg også liker med å utforske disse stedene er jo det å kunne dokumentere disse stedene, ta bilder, prøve å finne ut hva som helst jeg kan komme over av informasjon om stedene, det er ikke alltid det er mulig. Men mest av alt er det å oppleve stedene, være der, føle på atmosfæren, få lov å se ting ikke andre får øye på. Dette å stadig være på en unexpected journey... Into secret worlds, places and on new adventures... Jeg har startet på denne reisen å vil fortsette å se hvor den tar meg neste gang...Denne lå ute i hagen jeg vet ikke hva det er men den ser gammel og rusten ut og har hjul og et slags mønster på sidene...Dette vakre tjernet ligger rett ved huset det vokser vannliljer som flyter på vannoverflaten... 

Dette var huset jeg ville vise dere i dag, det kommer snart mer Håper dere alle har en fin sommer og nyter ferie om det er i byen eller på landet eller hvor det måtte være. 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar